Valdres Radios historie

I 1985 ble Valdres Radio etablert på Dale Skule i Øystre Slidre. Dekningsområdet var Øystre Slidre, Vestre Slidre og Vang. Radio Nord-Aurdal AL ble etablert i 1984 med lokale i brannstasjonen på Fagernes, med Etnedal, Sør-Aurdal og Nord-Aurdal som deknings-områder. I 1994 ble disse to radioene slått sammen til Valdres Radio AL, og en tid hadde den sendinger vekselvis fra Dale og Fagernes.

I 1995 ble utstyret flyttet fra Dale Skule til underetasjen på skysstasjonen på Fagernes, men etter ett års tid ble det behov for nye lokaler - og valget falt på andre etasje i Skrautvålsvegen 85. Der er det store lokaler med mye sol og utsikt til Neselva.

Et storarbeid ble gjort på dugnad. På ei natt ble utstyret flyttet slik at sendingene kunne gå som vanlig neste dag. Det var redaktøren/daglig leder og en tekniker som gjorde dette. "Åpen Dag" ble holdt med stor besøk og lytterskaren vokste og vokste.

Etter ca. tre år ble det ledige lokaler i første etasje i Norsk Lotteridrift, og det nye styret gjennomførte ei flytting dit. Økonomien gav grunn til bekymring, og i 2002 ble det valgt et nytt styre som sammen med en dyktig revisor la om drifta. Arbeidet med redaksjon og administrasjon har siden vært gjort på frivillig basis. Rundt 20 medarbeidere står på for å holde det hele i gang - og ikke minst: Trofaste lyttere gir gaver til Påskeauksjonen eller i form av lytterlisens og andre gaver.

Tre av kommunene har direkte overføring av alle sine møter i kommunestyrene, og de støtter også med informasjon til sommerradioen. Noen bedrifter kjøper reklame. Bingoen hver mandag er bærebjelken i økonomien.

Det ble for liten plass hos Norsk Lotteridrift så til nyttår 2004 ble det gjennomført flytting tilbake til Skrautvålsvegen 85 i Hunkevika.

Ved 20-årsjubileet i 2005 var bankgjelden betalt og andelskapitalen er også på plass. Nå har den nye tid inntatt Valdres Radio og datastyring er like om hjørnet. 

 

Radioen drives på frivillig basis av foreningens mange venner og dekker kommunene Øystre Slidre, Vestre Slidre, Vang, Etnedal, Sør-Aurdal og Nord-Aurdal i Oppland fylke. Valdres Radio er også nettradio og du kan lytte til oss hvor du enn befinner deg i verden.

 

Del denne siden